ריאקט, VUE או אנגולר במה להתמקד?

ומה זה בכלל המילים האלה?
ירון ביטון

ירון ביטון

מייסד ו-CTO של חברת מיסטרביט קודינג-אקדמי

עולם פיתוח הפרונטאנד עבר בשני העשורים האחרונים מהפך דרמטי כשהדפדפן וטכנולוגיות האינטרנט הפכו להיות חזקות יותר ויותר ומאפשרות כיום לראשונה בהיסטוריה לפתח פתרון אחד שיעבוד על כלל הפלטפורמות – משעונים ועד טלויזיות חכמות, מחשבים מסוגים שונים וטלפונים ניידים.

devices

את האפליקציות המודרניות כותבים היום באמצעות שימוש בפריימוורק – שזה מעין ספרית קוד תשתיתית שנעזרים בה על מנת להתקדם מהר יותר ולהתמקד באתגר של המוצר הספציפי ולא באתגרים הבסיסיים שמשותפים להרבה אפליקציות.

מבחינה הסטורית היו לא מעט ספריות, כיום יש שלוש ספריות פרונטאנד מרכזיות: React, Vue and Angular

נקדיש כמה מילים לכל אחת:

  • אנגולר – פריימוורק מורכב מבית גוגל, מתאים לצוותים גדולים, ארגונים גדולים מערכות גדולות. נמצא בשימוש של גופים כמו בנקים וחברות אנטרפייז. דורש מומחיות יחסית גבוהה ובעל עקומת למידה תלולה.
  • ריאקט – ספרית הפרונט הפופולרית בעולם מבית ריאקט, עברה כמה וכמה מהפכים, בסך הכל ספריה מינימליסטית ובדרך כלל יש להוסיף כמה ספריות נוספות בכדי שהתשתית תהיה מספקת.
  • VUE – פריימוורק קטן ועוצמתי, מכיל פתרון מובנה לצרכי פיתוח רבים, נבחר גם בארץ ע”י סטרטאפים וחברות גדולות, כולל צה”ל-ממר”ם

בשלושת הפריימוורקים יש הרבה מין המשותף, לכן אחרי שמכירים ומתנסים לעומק באחד מהם, ניתן ללמוד את האחרים בזמן קצר. בקורס אצלינו בקודינג אקדמי, אנו מלמדים את שלושת הפריימוורקים בכדי להרחיב ככל שניתן את מגוון המשרות שניתן להתקבל אליהם.

חברת מיסטרביט מעסיקה עשרות רבות של מתכנתי פולסטאק העוסקים בפיתוח פרוייקטי תוכנה בפרימוורקים השונים. חברות רבות נעזרות בארכיטקטים של מיסטרביט לגבי בחירת פריימוורקים וכלים, ארכיטקטורת תוכנה מודרנית – סקייל, סקיוריטי, פרפורמנס, מיגרציה, מיקרו-פרונטאנדס וכו

misterBIT developers

בואו נסתכל על המצב הנוכחי

ספריית ריאקט ממשיכה להיות הבחירה הפופולרית ביותר עבור ספריית FRONTEND, היא אף עוקפת מחדש את VUE בכמות הסטארים בגיטהאב:

frmwrk-stars

אם הסתקרנת, ניתן לראות את המצב הנוכחי כאן: React | Vue

ריאקט ממשיכה להתפתח ולערוך על עצמה אופטימיזציות, היא גם מציגה רעיונות חדשים-ישנים כגון React Server Components, ניתן לקרוא על זה כאן

ספריית VUE גם היא מתפתחת ומוסיפה אפשרויות נוספות לעבודה איתה (Composition API, Pinia), ניתן לקרוא על זה כאן. Frontend AOP — React Hooks vs. Vue Composition API

אנגולר מתקדמת וגם משילה מעצמה אלמנטים שמכבידים על הפרייוורק האימתני (stand-alone-components), היא נבחרת כיום בעיקר למערכות אנטרפרייז עם צוותים גדולים מאוד. ניתן לקרוא על זה כאן

השוואה עמוקה בין הפריימוורקים

למתעניינים במאמר השוואתי מעמיק בין אנגולר לVUE, ניתן לקרוא כאן Point of Vue — Part 2 — Facing Angular

למתעניינים במאמר השוואתי מעמיק בין ריאקט לVUE, ניתן לקרוא כאן Point of Vue — Part 3 — Facing React

אנקדוטה מעניינת – ידעת שבכל הצוות של ריאקט, יש רק מתכנת אחד עם תואר במדעי המחשב?dan abramov facebook meta

תודה על הקריאה 🦋
ירון ביטון

ירון ביטון

מייסד ו-CTO של חברת מיסטרביט קודינג-אקדמי

ירון ביטון

ירון ביטון

מייסד ו-CTO של חברת מיסטרביט קודינג-אקדמי

הכותב הוא טכנולוג ותיק, מייסד ו- CTO של חברת misterBIT , המתמחה בפיתוח אפליקציות Web מורכבות, והכשרות טכנולוגיות מעמיקות ועדכניות.

החברה מספקת שירותי פיתוח (כולל במסגרת אאוטסורס) בטכנולוגיות ריאקט, VUE, אנגולר, Node.js, ושאר טכנולוגיות פולסטאק (Full stack).

מיסטרביט מפעילה בין השאר את בית הספר המתקדם בישראל להכשרת מתכנתים והסבה להייטק קודינג אקדמי קורס התכנות (בוטקאמפ תכנות – Coding Bootcamp) מכשיר מתכנתים בסטנדרטים גבוהים כנהוג בממר”ם, 8200 וכנדרש בחברות ההייטק המתקדמות בתעשיה.

שתף/י את הפוסט:

הקריירה שלך בהייטק מתחילה כאן!

היי, נשמח להכיר! 👋🏻

השאיר/י פרטים ויועץ לימודים יחזור אליך בהקדם.

המשיכו לקרוא:

עבודה בהייטק ללא תואר

רבים בוחרים בלימודי תואר ראשון במדעי המחשב במחשבה שרק כך יוכלו להגיע לעבודה בחברות הייטק. בפועל, תואר במדעי המחשב אמנם מקנה ידע רב בכל מיני תחומים הקשורים לפיתוח, אולם אין הוא נדרש לשם עבודה בהייטק וישנם נושאים רבים הנדרשים לעבודה בתכנות אשר התואר אינו מכסה.

קרא/י עוד ◄

כוחות העל של CSS

הביקוש הגובר למתכנתי פרונטאנד מעולים, המסוגלים לבנות אפליקציות שנראות מליון דולר בכל DEVICE: מחשב, טלפון, טלויזיה או שעון

קרא/י עוד ◄

היי, נשמח להכיר! 👋🏻

השאיר/י פרטים ויועץ לימודים יחזור אליך בהקדם.