התשובה לשאלה זו משתנה בהתאם למטרות שלכם, אך אנחנו מאמינים ש- JavaScript היא השפה הרלוונטית ביותר בשוק – כרגע ובעתיד.
JavaScript היא השפה היחידה בה ניתן לפתח צד לקוח (Client, Front-End), וכיום משמשת גם לפיתוח צד שרת, אפליקציות מובייל, Desktop, ורובוטיקה.
שימוש ב-JavaScript בצד השרת הופך להיות בחירה פופולרית ביותר. לכן, לימוד JavaScript הוא ההימור הכי בטוח שיכול לעשות מי שעושה את צעדיו הראשונים בתחום.
המונח Fullstack בתחום ה Web מתייחס למפתחים שיודעים לעבוד עם טכנולוגיות צד לקוח וצד שרת, כלומר יש להם ראייה “הוליסטית” של התהליכים הנדרשים כדי לבנות אפליקציה שלמה.
למפתחי Fullstack הבנה בעולם העיצוב וחווית המשתמש, בבניית אתרים רספונסיביים (=אתרים שנראים טוב על כל סוג תצוגה – מסך מחשב / טאבלט / טלפונים וכו’), ובאלגוריתמיקה ובניית ה”מוח” ומסד הנתונים שמאחורי האפליקציה. במילים אחרות, מפתח Fullstack יכול לקחת רעיון ולבנות מוצר סופי.
בגדול, בפיתוח Web צד הלקוח (או הפרונטאנד / Client) מבחינת התוכנה הוא כל מה שקורה על המסך של המשתמש, דרך הדפדפן בו הוא גולש או ה”חזית” של האפליקציה. השרת הוא מחשב היושב בדרך כלל במקום מרוחק ו”מגיש” את הנתונים הנדרשים לדפדפן. למשל, אם בפייסבוק תלחצו על כפתור כדי להציג את רשימת החברים שלכם, הלקוח ישלח את הבקשה לשרת (כי בצד השרת שמורים כל הנתונים, כמו גם רשימת החברים), השרת יחזיר את רשימת החברים שיוצגו על המסך, כאשר לרוב צד הלקוח יקבע איך הם יוצגו.
בשנים האחרונות צד הלקוח הולך ונהייה יותר ויותר עוצמתי ביכולותיו ועושה דברים שבעבר היו נחלת השרת בלבד. טכנולוגיות נפוצות בצד לקוח הן: HTML, CSS, JavaScript, Angular, VueJS, React טכנולוגיות נפוצות בצד שרת: PHP, C, C#, .NET, Python, Node.js.
שפת התכנות JavaScript היא היחידה שעובדת גם בצד הלקוח וגם בצד השרת (בצד השרת בעזרת Node.js) הביצועים של JavaScript עם Node.js הם בין העוצמתיים ביותר בתחום הפיתוח לצד שרת.
לימוד פיתוח Web מאתגר יותר, וכולל בניית אתרים. ככלל, בוגרי קורס בפיתוח ווב יודעים לבנות אתרים אך לא להפך. בוגרי קורס פיתוח ווב יכולים לבנות אפליקציות Web (ומובייל) מורכבות ולכן שכרם בשוק גבוה יותר משכרם של בוני אתרים.
רבים מבוגרי התואר הראשון במדעי המחשב מגלים שבסיום ההכשרה הם יוצאים עם ידע בכל מיני נושאים אך עם מיומנות נמוכה בכתיבת קוד. הנושאים נלמדים בצורה נפרדת ורק לעיתים נדירות משולבים ביחד לצורך בניה של מוצר. התואר במדעי המחשב מכסה מגוון נושאים המרחיבים את הדעת ואת גבולות המחשבה, אך יותר מ-85% מהנושאים אינם נדרשים בעבודה היומיומית של מפתח מתחיל, כגון נושאים מתמטים, אלגוריתמים מורכבים, והבנה כיצד בונים מסד נתונים או קומפיילר מאפס.
אנחנו מתמקדים ב-15% שיאפשרו לך להתחיל לפתח קוד ולצבור את הניסיון מעשי. לוקח שנים להיות מפתח מקצועי, אבל אם את/ה מתאים/ה, אחרי שבועות ספורים תוכל/י להגיע לנקודה שבה את/ה מספיק טוב/ה כדי לקבל שכר ולהעמיק לתוך רזי המקצוע האינסופיים.
בוגרי תואר לומדים 3-4 שנים ורק בעבודה הראשונה שלהם אחרי התואר עלולים לגלות שהם לא אוהבים את המקצוע. אצלנו כבר ב 3 שבועות הראשונים תוכלו לראות אם המקצוע מתאים לכם או לא, ואחרי 12 שבועות של קורס, תוכלו להתחיל לעבוד בתחום ולהרוויח שכר. את התואר אפשר לעשות בהמשך, ברגוע, תוך כדי שאתם כבר עובדים בתחום.
בנוסף, אנו חווים כי ברוב ניכר של ראיונות העבודה, למועמד עם ניסיון ויכולת לכתוב קוד יתרון ניכר על פני בעל תואר ראשון ללא ניסיון.
קודינג בוטקאמפ הוא פורמט ללימוד תכנות שהפך להיות פופולרי בארה”ב משנת 2012 במטרה להכשיר מפתחים מהר כדי לתמוך בתעשית הסטארטאפ המקומית. הפורמט כבר מוכר אצלנו זמן רב בצורת קורס התכנות של ממר”ם (בסמ”ח). במקום ללמוד תואר על פני מספר שנים, מתמקדים בתוכן הרלוונטי ביותר לעבודה כמפתח ולומדים אותו במשך כשלושה חודשים. הפורמט הוכח כמוצלח ותוך שנים ספורות צמחו מאות בוטקאמפים כאלה בארה”ב ואירופה.
בארץ, מחוץ לצבא התחום חדש יחסית אך גם מוכיח את עצמו כיעיל בהכשרת מפתחים לתוך התעשיה.
כדי להתקבל יש להגיע לאחד מהימים הפתוחים שאחנו עורכים (צרו קשר לקבלת תאריך ליום פתוח קרוב). ביום הפתוח תשמעו עלינו ועל ההכשרה, וכן תשתתפו בשיעור של שעה בו נבנה ביחד משחק מבוסס על טכנולוגיות Web. בתום השיעור תקבלו אתגר לבית. את האתגר יש להגיש תוך שבוע; מי שיעבור אותו בהצלחה יוזמן לראיון אישי ויוכל להתקבל לקורס.
יש לנו קורס יום (בוטקאמפ) וקורס ערב. בשניהם אותו הסילבוס. קורס היום ניתן 5 ימים בשבוע ואורך 12 שבועות, קורס הערב ניתן יומיים בשבוע (בנוסף לכך ניתנת עזרה בתרגול) ואורכו 45 שבועות.
אנחנו לא מבטיחים העסקה. פעמים רבות זה לא תלוי בהכשרה שלנו אלא ביכולתו האישית של מסיים הקורס לעבור ראיון (נושא שאנו עוסקים בו כחלק מההכשרה).
אנחנו מבטיחים שבתום הקורס תצאו מוכנים לתעסוקה ותוכלו לעבור אתגרי כניסה ומבחנים של חברות הייטק.
ההכשרה של קודינג אקדמי מבוססת על עקרונות קורס ממר”ם כפי שנבנו על ידי צוות בשיתוף עם ירון ביטון בשנת 1996. מאז, ירון הכשיר אלפי מתכנתים במסגרות שונות של הדרכה. בפורמט הבוטקאמפ הנוכחי, המחזור הראשון התקיים באוקטובר 2015.
בנוסף, חברת מיסטרביט (מפעילת הקודינג אקדמי) משמשת כבר שנים כספקית הדרכה מוסמכת ופעילה של מספר חברות מובילות, ביניהן IBM, eBay, בנק הפועלים, HP, ועוד.
כל חודשיים.
כן, תקבלו תעודה של מפתח Fullstack. אבל בינינו – מה שבאמת חשוב זה תיק העבודות שתצאו איתו. כשאתם מגיעים למעסיק פוטנציאלי התעודה היא שולית, הוא רוצה לראות מה אתם יודעים לעשות!
תלוי כמה ימים ובאיזה שלב של הקורס. צרו איתנו קשר ליעוץ אישי בנושא.
משך קורס היום כ-12 שבועות, בהם לומדים ימים מלאים (9 שעות ביום: 8:30 – 17:30), 5 ימים בשבוע.
משך קורס הערב כ-45 שבועות בהם לומדים פעמיים בשבוע ויש אפשרות לקבל עזרה בימים האחרים.
התנאים לזכאות הינם: מי שהשלים לפחות 12 חודשי שירות (או פחות מכך אם שוחרר מטעמי בריאות) בצה”ל, במשטרה, במג”ב, בשב”ס או בשירות לאומי-אזרחי, ובנוסף לא חלפו 5 שניום מיום שחרורו משירות חובה / סיום שירות אזרחי-לאומי.
סכום ההנחה – 2,000 ש”ח מעלות הקורס המלא.
לא בטוח אם את/ה זכאי/ת להטבה? ניתן ליצור עמנו קשר כאן לבדיקת זכאות ומידע נוסף.